Za studena dva, tři válce

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 05.05.2009 do 11.05.2009, založil/a Fity
řadit dle data
20:11:50
11.05.2009
jerzy
Tryska sytice je v karbecu jakoby v te dire mezi hlavnima vzdusnikama, na 130tkovem sedru by mela byt 145, ale to bych ani nemenil.
Myslim ze kdyz mi se zakladnim nastavenim normalne fungoval motor s 265 vackou a trochu lepsi hlavou na klasickem rozdelovaci a seriovem karbecu, tak ze v karbecu problem nebude. ovsem jestli mas jiny karbec tak zkus vymenit a uvidis co to bude delat. nebo jeste predtim si pohrat se sroubama na serizovani volnobehu. v chytre knize je uvedeno jak se maji nastelovat aby to slapalo, ale k te vacce jeste trochu povol sroub bohatosti, ten mensi, jinak ti to bude strilet do karbecu. staci o pul az jednu otacku...

co se tyka ventilovych vuli tak mi bylo porazeno na tu 265 vacku dat 0.35 sani i vyfuk, ale ze by netesnily ventily to se mi taky nezda.
18:52:18
11.05.2009
Fity
Takze dnes jsem to zacal davat dohromady podle vasich rad a nedosel jsem vubec k nicemu. Zkousel jsem vselijake nastaveni ventilu spolecne s vselijakyma predstihama a porad to samo. Jeste nez jsem zacal, pri vyjizdeni z garaze jsem to zkusil po napumpovani bez sytice a chytlo to na ctyri ale nerozjel jsem se. Dal jsem tedy napul sytic, opet ctyri valce, po peti vterinach zase tri, dva a po prdeli. Nejde poladit nejak sytic? Mensi tryska ci tak nejak? Nemuze to byt treba i v hladine?
20:38:02
09.05.2009
pap
pozri zapalovanie, vsetko od rozdelovaca az po sviecky. Problem za studena sa tvari ako nizka kompresia pre mna, ale nedava zmysel s GO motora. Inac BEBE ti dobre poradil.
09:36:18
08.05.2009
Fity
Tak karburátor je tam klasický 130-kový SEDR, s tím jsem nějak nelaboroval. Zkusím ještě ubrat na předstihu na těch +- 5° a kuknout na ventily. Kolik na ně dát? Pro začátek asi 0.25 na každý, ne? Co jsem ještě zapoměl, na motoru je namontovaný výfuk Burges, dělaný podle dokumentace
14:26:24
07.05.2009
Jakub M.
no... to co píšeš BeBe není špatná úvaha? co tam máš za karb? EDSR DDSR nebo klasiku SEDR? já jsem teď z auta vyndal EDSR a bylo to hodně podobný tvému popisu protože buď ten sytič je od začátku takhle nastavenej.. nebo nevim..
13:57:45
06.05.2009
BeBe
tym syticom to na teplom motore uchlastas preto to prestane ist na 4valce,skus to startovat len na sytic bez slapania,mozno sa to uchlastava hned na zaciatku,inac sa to chova ako mala vola na ventiloch - 0,2mm plati pre seriu mozno ta vacka potrebuje viac
07:42:41
06.05.2009
Jakub M.
předstih je moc... zkus 4 - 5° , podíval bych se na vzdálenost elektrod na svíčkách (předpokládám, že jsou nové/zánovní = 100% funkčnost) a o desetinku bych jí pro začátek zmenšil a nebo nechal .. prostě aby tam bylo nastaveno 0.6mm - jen na zkoušku.. co odtrh na kladívku.. vpořádku? nejde mi to dohlavy.. 260tka není nijak moc na to aby ten motor takhle protestoval ... měl by běžet na základní nastavení...
23:20:13
05.05.2009
Fity
Kolegové prosím poraďte. V eRku mám stotricítkový motor a trápí mě jeho projevy za studena. Když auto stojí, po ručním napumpování, pár šlápnutí, se sytičem chytí nadrc ale na dva válce, po chvilce tři, pak si párkrát prskne do výfuku a chytí se i čtvrtý. Dělá to i když se na relativně teplém motoru dá sytič. Chvilku čtyři válce pak tři, stáhne se a zase znovu, párkrát prskne a za chvilku jede. Motor je po GO, klika, ojnice, písty, kroužky, hlava, karburátor, vačka 260°, ventil vůle 0.20mm, rozdělovač eRko, předstih 8°, svíčky Bosch. Poraďte co by to mohlo být. Předstih, rozdělovač, karbec? Zatím jsem nezkoušel nic, radši se prve zeptám. Díky za rady
Extreme Tyres