Problém - karbec nebo předstih?

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 10.04.2009 do 15.04.2009, založil/a Magiver
řadit dle data
13:29:13
15.04.2009
Magiver
Díky za rady, vše jsem to rozebral a stav byl tento:
Gumičky na šroubech bohatosti a vzduchu tvrdé a ošoupané - vyměnilo se. Jinak karbec poměrně čistý (tedy průchodný, ale uvnitř špinavý od ulpělých olejových par) - vše vyčištěno a osazeno novými těsněními.
Taky byl pěkně podělaný předstih - jiskra přeskakovala až kousek za HU, nikoli před.

Závěrem to zatím tedy vypadá, že příčina "divného" chování motoru byla odstraněna.
6
22:37:54
10.04.2009
Mlhoš - zrušená registrace
vycisti karbec
21:18:02
10.04.2009
Evž@
-> Magiver: seřídit předstih,vůle ventilů…omrknout svíčky,vyčistit kontakty a pak mrknout na karbec jak píše -> Vojtik:
21:06:53
10.04.2009
Vojtik
Zaměřil bych se na šroubky bohatosti směsi a vzduchu, teda spíš na tu směs, páč tam asi bude ztvrdlá gumička a šroubek se začal povolovat a dělá ti to bohatou směs a pak to nedrží volnoběh a při brždění motorem poprdlává do výfuku a zkontrolovat předstih a odtrh není taky na škodu a nedá to žádnou práci
20:53:32
10.04.2009
Magiver
Zdravím,
včera jsem vezl z Prahy domů škodovku koupenou před Vánoci a celou cestu jsem se potýkal s chováním motoru:
Při rozjezdu nebo přidání plynu motor reaguje pozdě (chvilku nic a pak prudké zrychlení), při ubrání plynu a jízdě tak na "půl plynu" je občas cítit nerovnoměrný chod motoru (škubání), no a nakonec to nejlepší - při jízdě a ubrání plynu (brzdění motorem) to co chvíli střílí - akorát nevím jestli do karbecu nebo z výfuku (občas jen takové sykotání, jindy perda jak když bouchne kolo).
Aby toho nebylo málo, tak mi dneska při cestě z nákupu přestal jít volnoběh - uberu plyn, motor se sotva převaluje až zhasne. Tryska volnoběhu přitom cvaká v pohodě.
Můj dotaz tedy: Hledat chybu v karbecu, nebo v zapalování / předstihu?
Je to S125L-1989 (karb SEDR), palivo Natural 95 + aditivum, při sundání víka karbecu je plovákovka čistá - bez úsad.
Extreme Tyres