lehce vetsi teplota

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 09.03.2009 do 12.03.2009, založil/a Rider skoda
řadit dle data
01:35:07
12.03.2009
LiMaK - 742 forever
-> Rider skoda: kup temoéstat GERMANY, vyvař ho v konvici, tim ho rozhýbeš/ zkontroluješ zdali se hýbe.
S germany termostaty nebyl nikdy problem,NIKDY u nikoho...
zatimco FRANCE letely obloukem do prikopy po 500km snad u vsech co znám.

2) kup chladič a uvidis ze to bude OKA, ty se tu už s tím trápíš 3 týdny, sleduješ budík víc než kilometry...seres se s tím řádně a přitom za cca 3hodiny i s nákupem to může bejt v cajku....a uvidíš jak te bude hrat u srdce že máš novej chladič...takhle se jen uklidnujes že bude možná dobrej ten starej...vodní kaman ten je prevít, ten vám zničil nejen pračku...

jo a taky jak pise-> Kuladmin: ...smes destilky a nemrzky taky udela divy :-) ta smes má celkem jinej odvod tepla než jen voda...
upraveno 1x, naposled 12.03.2009 01:36:26
23:01:33
09.03.2009
Rider skoda
-> jarda.u1: tak to je huezky1 Muzu ti rict,ze jsi se trefil naprosto presne,ze mam oci furt na budiku teploty,jenze nejhorsi je ze pres ten sportovni volant na nej neni tolik videt tak se obcas musim naklonit jakoby na predni sklo abych mel kolmy pohled na raficku a videl kolik tam presne je3
20:20:12
09.03.2009
jarda.u1
-> Rider skoda: Pokud je chladic puvodni,mohl by byt zanesen kamencem a tim by klesala jeho ucinnost.Je do nej ale tezko videt,proto tezko poznas,zda-li je opravdu zanesen.Pokud se ti nezda,kup chladic novy.Original se uz shani hure,dnes je dostupna druhovyroba,stoji kolem 300,-kc.Podle toho,co jsem slysel tady na Virtu tak s nim snad nejsou problemy.Ja ho mam na aute taky a zatim funguje dobre.Pokud ho budes menit,kup i novy spinac ventilatoru,at muzes byt klidnejsi.Po tom,co jsi ted mel za trapeni s prehrivanim motoru,asi sledujes vic teplomer nez tachometr.Kamaradovi se taky prehrivala 120 pri rychle jizde(jezdil furt nadoraz),menil nejdrive tesneni,pak hlavu a kdyz jsem mu vymenil chladic,tak mi povida "ja to ted nemuzu ohrat"3
20:17:43
09.03.2009
Kuladmin
1. proc nelijes smes destilky a nemrzky??? to je zaklad.
2. vycisti cely okruh smesi vody a octu.
3. vymen za poradny a nejdrive mimo odskouseny termostat.
18:27:50
09.03.2009
Rider skoda
Tenhle termostat urco je v haji tim jakoze pousti pri studenem motoru dost pres chladic tak se to dlouho ohriva,ale ze by mohl byt i spatny tak jakoze pri vysoke teplote zase pousti min pres chladic se mi nezda ne???Urco bych nikdy uz nekoupil Francouze co jsem ted mel a kvuli nemu musel menit tesneni pod hlavou.

Jinak chladic je ok,jen jsem mel na mysli prave jestli neni uz moc zarostly a zaneseny....Do okruhu neliju a ani asi driv nikdo nelil destilku....Tak jsem myslel timto ze by mohl byt uz v horsim stavu uvnitr

Vicko expanzky jsem nedavno daval nove origo PAL 0,04MPa ale lepsi by bylo samozrejme sehnat to 0,1MPa. Jenze to by prece jen mela voda bod varu pri vyssi teplote ale neovlivnilo by to prece velikost provozni teploty ne?
15:13:48
09.03.2009
Kočislav
Pokud máš pocit, že ten termostat není dobrý tak ho vyměň. Až bude teplo tak se ti bude okruh samozřejmě ohřívat rychleji a o to rychleji poroste teplota při větším zatížení.
Chladič bych nepodezíral, pokud neteče, není nějak extrémně zanesený, nebo to není ten ocelový s měděnými bočními komorami.
Taky si můžeš zkontrolovat víčko expanzky, jestli tam vůbec je ta guma, která má těsnit a tak...
13:47:45
09.03.2009
Rider skoda
v mnou nize zminenem tema'' varim - prosim pomoc'' jsem resil problem ohledne vareni motoru pri vetsi rychlosti....Takze uz jsem sundal hlavu atd....vycistil vse,dal nove tesneni a zase jsem vse poskaldal.Nyni uz mi to nevari,takze bylo v haji tesneni.Pri rychlosti 140km/h ani 150km/h uz motor nevari jen teplota povyleze na 90°C a tam uz se drzi pri spomaleni a chvili jizdy treba 100km/h poklesne zpet na 80°C.Jinak termostat je tam prvovyroba 80°C ze 120ky.Driv si klasicky drzel teplotu tak nejak za 80°C lehce.Jinak uz starim moc nezavira a tim padem se s nim motoro dost dlouho hreje.Tak teplota tech 90 s termostastem 80 pri velke rychlosti si myslite je normalni nebo je v necem problem?Ja premyslel treba dat novy chladic...Se bojim aby az bude 30C venku tak aby mi to úri 140km/h nevylelzlo klidne i na tech 100°C8
Extreme Tyres