varim - prosim pomoc !

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 25.02.2009 do 28.02.2009, založil/a Rider skoda
řadit dle data
17:35:44
28.02.2009
venni
-> Rider skoda: A honit v otackach studenej motor .......jen tak pro info.Když máš na teploměru od vody 80stupnu neznamená že je motor zahřátý na provozní teplotu,trvá mu to mnohem dýl4 A k tématu Ti poradím,sundej hlavu a uvidíš.
14:18:31
28.02.2009
jarda.u1
-> Rider skoda: Ja bych to videl na to tesneni pod hlavou.Mel jsem podobny problem loni a termostat nic nevyresil.Jinak souhlasim s tim,ze francouzke termostaty stoji za ho...o.Ono je docela stesti sehnat dobry termostat.Ja mam ve wintercaru motor z felicie 1.3 mpi a termostat 88st.a jeste mam pod pruzinkou asi 2mm podlozku a stejne to topi na prd.Nejdrive to bylo znat,ale casem termostat nejak povadnul a stal se studenejsim.Myslim si,ze se ti vadny termostat podepsal na tom tesneni.Jestli ti to s tim 80st.jezdilo predtim v pohode,tak bych asi uvazoval o tom tesneni pod hlavou.Stoji cca 100,-kc a za odpoledne to musis mit vymenene.Urcite bych po sundani hlavy zkontroloval jiz zminene presahy vlozek a rovinnost hlavy.Hlinikove se po uvareni rady prohybaji,nejvice mezi 2 a 3 valcem.
14:00:37
28.02.2009
Trax
-> Rider skoda: Neboj, ono to vyleze... Když to uvaříš i bez termostatu, tak je problem jinde...
13:24:43
28.02.2009
Rider skoda
bez termostatu jsem to jeste nezkousel,dal jsem tam ten puvodni s kterym to fungovalo naprosto ok.driv a jezdil jsem s nim v lete v pohode 160 a nic jsem nevaril.Tak jestli to zkusit jeste asi uplne bez nej...?Sice se mi to ted v zime nechce,prototuze to pak neni mozne dostat snad ani po 15km na 60°C.A honit v otackach studenej motor .......
13:08:48
28.02.2009
Trax
-> Rider skoda: A když jedes bez termostatu, tak je to v pohode?
12:51:36
28.02.2009
Rider skoda
Tak jsem znovu uvaril:( Pochopil bych, ze ja jsem to trikrat uvaril tak asi bude v ahji tesneni pod hlavou tak proto dycky zacnu varit pri rychlosti na 5kvalt a necelych 4tis otacek.Jina kanevarim ale jakmile jedu takhle rychle tak hned varim:( a termostat jsem dal jiny.Jenze mi nejde do hlavy kdyby to bylo tesnenim pod hlavou,tak prece mi nezacne foukat studeny vzduch od topeni a (mozna ze je i vlazny chladic) Tak cim to muze byt?Dle me to vypada na nejaky ucapny potrubi nebo zase termostat...tohle preci by nedelalo pri tom kdyby si to pod tesnenim nafoukalo do vody vzduchze by mi prestalo topit topeni a letel z nej studeny vzduch a chladic bude nejspis take jen vlazny.
11:05:54
26.02.2009
LiMaK - 742 forever
-> suzie: dyt tady píše, že má hlavu zánovní z feldy mpi, srovnanou....pochybuju, že by se mu za rok provozu vyžrala hlinikova hlava vod fridexu..

s tím tesněním souhlasím, jedno-dvě uvaření bych neresil, ale pokud už se hlava uvařila po páté...asik bych si našel volnej den u udělal ho...z duvodu jak pises...že to foukne treba za pul roku v nejmene vhodnou chvili...a to já se svojim mazlikem jezdim po celé Čr...

taky samozrejme zaleži jak to uvaril...pokud zacal varit a nez si toho vsiml najel jeste 10 kilometru....tak to je KO...
ale pokud zacal varit, hned to vypnul, a zchladil jak pise...tak bych to zas nevidel dramaticky
07:19:29
26.02.2009
suzie
-> Rider skoda: pokud s tím chceš ješte občas i jezdit a né jen pořád řešit problémy tak minimálne vymen tesnení pod palicí, po tom uvaření - upečení nebude na tom nejlíp a foukne v nejméne vhodnou chvíli.
Samozřejmě zkoktrolovat přesahy vložek válců (0,12 -0,14mm) a hlavu jestli není vyžraná od fridexu, případne nechat srovnat.
20:39:35
25.02.2009
Tomaso435
tohle nám dělala stopětka taky,, vem klíč na kola dej tomu na termostat tupou ránu a běž se podívat jak teplota klesá,,, 3 joo to byly časy kdy se toho dalo zpravovat plno jen ránou nebo vyčistěním3
20:20:21
25.02.2009
Rider skoda
oprava: spis voda v oleji4
19:42:02
25.02.2009
Rider skoda
Tak jsem vymenil termostat za puvodni 120kovy co tam byl úpredtim a pohoda,teplota na 80°C.Takze to bylo ti Francouzskym sracem.NAjel jsem s tim zatim 8km ohral to na provozni a zatim tedy ok.ani to nelezlo za 80°.Tak doufam ze nebude v haji tesneni pod hlavou nebo hlava...AAby to nezralo olej treba do vody atd.
17:00:08
25.02.2009
Rider skoda
taky doufam ze to bude jen timto,nejvetsi strach mam aby nebyla hnuta uz hlava tema teplotama aby se nemusela zarovnavat,jelikoz uz je snizovanna a je to z MPi feldy:( No nic ja tam zkusim hodit zpet ten 120kovy co jsem tam mel a chodilo to s nim ok.Ten je odkzouseny a je jistota.Stejne bych ho tam za chvili nekdy na jare daval,jelikoz pres leto bych provozni teplotu 90°C na spirnty apod. neriskoval.Preci jen pri 80°C to bude takove jistejisi a zbytecne to nebude tolik hycovat.
16:50:26
25.02.2009
LiMaK - 742 forever
koukam že jsi odepsal rychleji než já... vážně, france jsou shity největší....zkušenost za 7 let prodeje druhovýroby....na obchod se vrací polovina prodanych kusů.....
kup bud origo, což je skoro nemožné...ANEBO termostaty GERMANY....ty jsou spolehlivé.

než ho tam strčíš, vyvař ho v rychlovarné konvici, zaprvé vyzkoušíš zdali se hýbe, a navíc ho tím varem ROZHÝBEŠ....
16:48:07
25.02.2009
LiMaK - 742 forever
seká se termostat....mě se sekal i nový (made in france jsou shity)

vytáhni termostat a uvidíš....sice se bude dyl ohřívat,ale aspon poznáš jednoduše jestli je chyba v nem anebo pokud to bude mit snahu varit i dal tak je v prdeli treba hlava...

strili ti tam nejspis proto, že se v expanzce prehreje voda, udela se z ní pára, která se rozpíná a jak ten tlak páry utíká pres expanzku, ve ktere je voda... tak to bublá- střílí,bouchá....
16:47:11
25.02.2009
Rider skoda
jinak puvodne tam byl termostat 120ka,ja ho v zime vymenil na termostat 742.136 aby lip topila;-) A dycky pohoda teplotu si drzela na 90°C.Jinak termostat jsem tam daval nekdy v pulce zimy a kupoval tu Francouzskou druhovyrobu....Me napadlo jen bud nekde ze se mi ucpafava trubka nebo ze se mi treba obcas zavre termostat a mozna nechce otevrit cestu pres chladic a tim padem varim....NEbo jestli tam je nekde pretlak,podtlak....Tez jsem daval nove vicko expanzky prvovyrobu 0,04MPa
16:42:31
25.02.2009
Rider skoda
Mam Škodu 120 s rapidackym motorem(dome termostatu 742,12 a v nem temorstat 88° aDnes jsem rano pri ceste najednou z niceh nic zacal varit (koukam teplota na 110°C.Zadne zamrznuti potrubi to nebylo,protoze fridxu tam mam do -25°C celou zimu v pohode...Tak jsem zastavil, nadobka jak kdyz v ni strili nekdo,tak jsem pak az to lehounce utichlo zacal otevirat vicko a pak jsem to nehcal asi 2minuity zchladnout.Sedl do ni a nastartoval,teplota na 100 cca stale,tak jsem ji proturoval poradne do otacek a najednou zacala padat teplota dolu a sletela az na 80°C Tak jsem v klidu dojel 5km do skoly.Pri ceste domu jsem zacal varit znova,tak jsem zastavil a po chvilce ochlazeni jsem zjistil,ze uz neni voda v nadobce tak jsem v jedne vsi vodu dostal a dolil.Tak jedu a zase jsem uvaril.ZkOUSEL jsem odvzdusnvat a v potradku a v expanzce mam uz vody dost.JAkmile to uvarim.tak zastavim otevru vicko expanzky pomalu aby voda netekla ven(dycky v ty expanzce strili jak nevim co - kulomet).Pak az malinko vychladne a uz nic nebubla,zavru vicko nadobky,natocim motor stale tam je 100 a staci proturnout a teplota sleti pod 80°C nevite cim to muze byt?
Extreme Tyres