motor 742.136 startování po roce

prohledat
20 příspěvků (zobrazeno 1 až 20) od 20.12.2008 do 27.12.2008, založil/a choze
řadit dle data
20:03:42
27.12.2008
Jakub M.
-> choze: se pochlub... to se občas stane.. já před půl rokem dva dny laboroval nad tím proč to nechytá.. a protže sem dal novou indukční cívku, nenapadlo mě jí ani měnit ani změřit... bohužel byla chyba v ní 3
18:56:40
27.12.2008
choze
hele všechno vyřešeno, motor už jede jako drak, to by jste nevěřili jakej jsem debil, ani tady nemužu říct co jsem to za trotla
18:22:53
26.12.2008
choze
hele jště k tý vodě v nádrži dá se to nějak odstranit bez vypouštění, někdo mi řikal že se normálně naleje do nádrže trochu lihu, a ta voda se na něj naváže nebo co a normálně se spálí
18:20:21
26.12.2008
choze
-> Kočislav: nee nijak extrémně nekoupřil jen trochu když byl studenej, když se ohřeje tak dobrý.

Tak dneska jsem nastavil předstih, motor sice už neškube a nestřílí do karburace, ale futr mám problém s volnoběhem. Když je sytič nahoře tak na volnoběh v pohodě vrčí, ale jakmile dám sytič zhruba na polovinu dráhy dolu, tak to zdechne. Co to může sakra dělat? Ještě zejtra zkusim vyčistit karbec, ale jinak už fakt nevim.
09:09:22
26.12.2008
Kočislav
-> choze: Ještě mě napadlo, nezačal ten motor nějak extrémně kouřit?
09:08:34
26.12.2008
Kočislav
-> choze: Kámoš měl kdysi podobný problém, nakonec byl defekt v karburátoru, ale už nevím v čem přesně. Já bych zkusil ještě jednou karbec shodit, vyndat všechnty ty trysky, znova profoukat, vyčistit odkalovací nádobku na čepradle, zkontrolovat sítka a možná i vypustit nádrž a sledovat co vyteče. Myslím, že by to klidně mohla dělat i ta voda.
20:47:18
25.12.2008
choze
no jo, ale co může dělat to že když dám dolu sitič tak to zdechne, to vodou asi nebude, nebo by mohlo být?
20:31:42
25.12.2008
choze
-> Kočislav: karbec byl dole, a byl komplet vyčištěn, a nádrž byla vypuštěná takže starej benzín by tam bejt neměl, ale možná že je možný že do nádrže nateklo trochu vody a ta se dostalo do karbecu.
20:22:20
25.12.2008
Kočislav
No jestli tam zůstal rok starý benzín, tak bych zkusil aplikovat Velfobin a i tak si myslím, že by nebylo od věci sundat karbec, sundat víko a profouknout trysky.
17:45:26
25.12.2008
choze
Tak motor se po delší pauze konečně podařilo nastartovat, nový svíčky, víčko rozdělovače a kondenzátor udělali své, teď už jen jeden problíém ten motor ubec nejede, na volnoběh a zvedlej sitič, šlape krásně, ale jakmile dám sitič dolu tak to zdechne, a taky někdy během jízdy to dělá taková jokoby zvuky že to hází plameny do filtru karburátorem na horu, asi to bude nejspíš předstihem že?
10:19:24
24.12.2008
Kuladmin
Pak jeste zkontroluj v rozdelovaci ramenko ten prtavej dratek zda neni propojenj s kostrou - to i hazi jiskru snazi se i nasocit ale nejede. A proste projdi cely jeho nastaveni to ze ti strili do karbu tak je videt ze svicky hazeji ale jindy nez by mely.
00:18:50
24.12.2008
Schejby
skoukni předstih,jestli dávaj kabely na svíčky tak ti tam i pod tím tlakem něco skočí a zkontroluj jestli ti otvírají klapky na karbeci.Někdy pomůže to i roztlačit já taky občas musím motor roztláčet kdž dlouho stojí a pak ho dám do auta.Ale jakmile ho roztlačím nechám chvíli běžet potom už bez problémů jezdí i startuje.
19:20:21
21.12.2008
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> choze: máš správne poradi kabelu ? sundej víko ventilu, protoč motorem klíčem aby strihaly ventily 4.válce - v této poloze by ti mel zapálit první válec - t.j. palec rozdelovače musí ukazovat na víku k vývodu kabelu vedoucího k první svíčce..
17:22:18
21.12.2008
choze
já si nemužu ty plameny nijak vysvětlit, motor sice stál delší dobu, ale rozdělovačem ani ničim jinym se nehýbalo, nemůže být možný že bych měl třeba zapojený špatně nějaký habely na civce?
Takže nový svíčky, další nápady?
17:17:12
21.12.2008
Crestik
plameny bych tipl na předstih...určitě bych vyměnil svíčky. Venku třeba můžou fungovat, ale když je tam strčíš, tak pod tlakem nedá jiskru.
17:09:08
21.12.2008
choze
Tak dnes proběhly další pokusy se startem motoru, ale buhužel to neklaplo, fakt už nevim čim to múže být.
Normálně jsem startoval a nic, ani nehleslo, zapalování šlape, všechny svíčky dávaj jiskru, v pohodě.
Když sundám karburátor, tak je celej prolitej benzínem, takže plní dobře si myslim.
Když nechám motor chvíli v klidu, a pak zkusim nastartovat tak má snahu naskočit, ale jen si pobroukne a pak zas mrtvo.
Při startování, mi dokonce několikrát vylítly plameny karburátorem nahoru, čím to může být? špatně kabely na rozdělovači nebo co?

Jsem už fakt zoufalej, poraďte mi někdo prosím.
12:19:38
20.12.2008
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
-> choze: musíš jit na to systematicky, nejdriv se podivej jestli jede zapalovani, jestli dáva civka jiskru atd ..
12:18:02
20.12.2008
choze
-> J3STER: no zkusim na to mrknout a uvidim, indukčkou to nebude ta je uplně nová, a že by to dělal kondenzátor? No hned po obědě na to vlítnu, zejtra to musí jezdit.
12:06:10
20.12.2008
J3STER
-> choze: Já jsem taky po nějaké době nemohl nastartovat. Pokud ti nesmrdí benzín z výfuku, po delším startování, bude problém v karburátoru. Já mám stotřicítku a problém spočíval v prohnutém víčku karburátoru. Ale ty tam doufám nemáš šroub do víčka na přišroubování filtrboxu? Jinak zkus vyměnit kondenzátor na rozdělovači, nebo indučku.
11:48:04
20.12.2008
choze
zdravim, hele chlapi měl jsem doma v garáži 136ku motor ktetrej skoro rok nejezdil, dneska jsem ho hodil do auta, ale nechce se mu nastartovat, když jsem sundal svíčky tak byly uplně suchý takže tam asi nejde benzín, ale přitom když mám sundanej filtr box tak normálně skcelerační pumpička benzím stříká, poraďte mi prosím jak ho uvést do chodu, nadoďte nějakej nápad, mám třeba skusit nalejt fr'táka benzínu pod svíčky?
Extreme Tyres