-> Robert 106: Jinak aktuální info asi zde: www.tazak.cz/index.php/do
tazy
Zajímavé je tam asi ještě toto:
"Změny v zápisu tažného zařízení platné od 1.3.2021:
V současné době nemá Ministerstvo dopravy ČR jakoukoliv kontrolu nad montážními pracovišti jednotlivých výrobců tažných zařízení či jejich zástupců. Vzhledem k tomu budou seznamy ontážních pracovišť a vzory typových listů odstraněny z webu ministrestva k 1.3.2021. Kontrola montáže bude dále probíhat standardně jako u jiných konstrukčních částí či výbavy.
Žadatel o zápis těchto TZ k žádosti přikládá doklad o provedené montáži vázaný na konkrétní vozidlo a konkrétní typ tažného zařízení (např. typový list), společně s dokladem, který osvědčuje, že montážní středisko, kteér montáž provedlo, bylo výrobce TZ nebo jeho zástupcem přoškoleno na montování TZ!
Nově bude tedy potřeba zákazníkům spolu s typovým listem předat i vytištěnou kopii pověření k montáži daného tažného zařízení! Naše certifikáty nalezne u nás na stránkách v sekci Ke stažení."
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
montáž Tz
-> Robert 106: Potřebuješ buď typový list k danému TZ nebo papíry od auta, ze kterého bylo demontováno.
Před časem jsem řešil přes nějakou firmu na internetu duplikát typového listu - asi za 250 Kč mi zaslali obálku s duplikátem typového listu ke konkrétnímu TZ. V typovém listu je výrobní číslo daného TZ, které se při zápisu píše do TP. V ORV je pouze zápis ISO 50 (A50-X)...
Před časem jsem řešil přes nějakou firmu na internetu duplikát typového listu - asi za 250 Kč mi zaslali obálku s duplikátem typového listu ke konkrétnímu TZ. V typovém listu je výrobní číslo daného TZ, které se při zápisu píše do TP. V ORV je pouze zápis ISO 50 (A50-X)...

-> SO545: Jo máš pravdu to tam je ale do TP stejně píšou A50X
-> Robert 106 10.05.22 20:19:34: ak je stitok na svojom povodnom mieste...da sa precitat od spodu v pohode
Ako na VW tak aj na Skodovke.
Je to nalepka....

Ako na VW tak aj na Skodovke.
Je to nalepka....

Ahoj,
namontoval jsem na auto (B7) Westfalii co jsem posehnal na internetu.
Je nějaká možnost to zaspat ?
Já jsem si to zjišťoval a načetl jsem si, že když nemám typový list tak musím na STK, kde
posoudí jestli je to OK.
Vůbec mě nenapadlo že na originální tažné potřebuji ještě nějaký doklad a to jako sundavají
při kontrole nárazník, protože štítek je na trubce pod ním.
Nemám teď k dispozici TP se zapsaným tažným to tam je někdy jeho číslo ??
Díky
namontoval jsem na auto (B7) Westfalii co jsem posehnal na internetu.
Je nějaká možnost to zaspat ?
Já jsem si to zjišťoval a načetl jsem si, že když nemám typový list tak musím na STK, kde
posoudí jestli je to OK.
Vůbec mě nenapadlo že na originální tažné potřebuji ještě nějaký doklad a to jako sundavají
při kontrole nárazník, protože štítek je na trubce pod ním.
Nemám teď k dispozici TP se zapsaným tažným to tam je někdy jeho číslo ??
Díky
-> Milan 136: Ale víš jak je to s legislativou 

-> Nwkt: tak to je spíš facelift :)
-> Milan 136: Mělo by bejt B6, B7
-> Nwkt: myslis, ze bude jedno tazny pro vic aut?
-> Nwkt: No v tomhle případě netuším... Ale pokud bys měl demontovaný tažný z jednoho typu a měl typovej list (případně vyjádření výrobce toho TZ) k tomu že je shodný pro jeden i druhej typ bez úprav, tak bych v tom neviděl problém. Asi tak jako nebyl problém dát ho ze 105tky na Rapida... ;-)
-> Stepan FUN: Co když se třeba v koncernu montuje jedno TZ na víc typů aut a mě nebude souhlasit ten typ auta v TP?
-> petřík: Pokud na autě TZ nebylo a nemáš TP z auta ze kterýho jsi ho demontoval, tak musíš mít TZ nové včetně nového typového listu. Typový list z již namontovaného tažného nestačí.
Pokud máš TZ použité (včetně TP původního auta, kde bylo zapsáno - většinou kontrolujou v.č. podle štítku, pokud štítek není, smůla - nelze oficiálně legalizovat), tak musíš na STK, kde v původním TP TZ zrušej a daj Ti protokol, že TZ bylo namontováno na Tvoje auto správně. S tím pak na úřad...
Pokud máš TZ nové, včetně typového listu, tak jsou 2 možnosti - buď montáž svépomocí a pak návštěva STK, kde Ti vydaj protokol a s ním na úřad... Nebo montáž v autorizovaným montážním středisku (pro konkrétního výrobce TZ) a následně rovnou návštěva úřadu jenom s potvrzeným protokolem o montáži...
Pokud máš TZ použité (včetně TP původního auta, kde bylo zapsáno - většinou kontrolujou v.č. podle štítku, pokud štítek není, smůla - nelze oficiálně legalizovat), tak musíš na STK, kde v původním TP TZ zrušej a daj Ti protokol, že TZ bylo namontováno na Tvoje auto správně. S tím pak na úřad...
Pokud máš TZ nové, včetně typového listu, tak jsou 2 možnosti - buď montáž svépomocí a pak návštěva STK, kde Ti vydaj protokol a s ním na úřad... Nebo montáž v autorizovaným montážním středisku (pro konkrétního výrobce TZ) a následně rovnou návštěva úřadu jenom s potvrzeným protokolem o montáži...
-> petřík: www.tazne.cz/tip-2
-> petřík: Je to dost různý.. někde stačí doklady od výrobce (případně TP auta, ze kterýho je TZ použito), někde zabere zápis o odborné montáži (např. z nějakého spřáteleného servisu) a jsou i lokality, kde tě vyženou na STK..
Jaký je postup při montáži nového tažného zařízení na auto kde TZ není zapsáno a nikdy nebylo ? montáž bude svépomocí - jde mi o papírovou stránku věci - ne o to jaký použít klíč :)