Zlate casy ked maximum boli 4mriezky a 2hmlovky...

zvýší volnoběh na cca 1400ot 

Ono taky záleží, kde se ta teplota měří. Ale ve větší zimě se mi u několika dieselů stávalo, že se to za 30 km neohřálo na provozní teplotu vody a oleje v podstatě nikdy.

Jak to vidíte u moderních motorů s intervalem výměny oleje? Mně přišel long-life nějak moc, tak jsem měnil po osmi až patnácti tisících...a motor stejně nepřežil 200 000. Když to člověk nechá na výrobci, tak se motor ozve kdy? Po třiceti? Nebo jak tu někde zaznělo, je tam nějaké čidlo, co oznámí, že by už to chtělo?

A alespon mě ukecal že nedáme origo ale levnější nissens. Ale pravda jako filtr na ty silikáty je to asi jedno co to je za značku

aspon zaruka dalšíko kseftu 

Pak se nějak ve středu ochladilo a borec volal že mu to netopí, nečekaně
Tak dostal novej radiátor, z toho starýho šel bordel a hlavně takový průhledný kuličky, tak jsem byl hned doma, vytáhl jsem z popelnice tu jeho starou nádobku a hle pytlík se silikátem na sračky
Dneska tady byl zase že mu to padá do nouze, v chybách nedostatečný tlak turba a sporadická účinnost dpf. Kouknu na diferenční tlak a je na volnoběh 40mbar, tak už ten špunt asi turbo neutlačí. Žere mu to ještě olej. Tak jsem říkám pojistit a zapálit
Blbý že mu za to ani pojištovna nic moc nedá
Jo to je tak když koupíš výhodně auto co má najeto 480 jako tágo