pekne...lada to neni, ale ruske jo www.uaz.ru/company/.../ar ound-the-world

pekne...

je to jako nejakej pracovni stroj na RZ... jinak on legalizace nabizel i na jeho strankach www.manyjak.cz/news/mega-
novinka-zapisy-do-tp

tam je to nejcastejsi terenak, ikdyz motor a prevodovka jak u klasicke nivy, ale s par vylepsenima, jako ze diferak neni na motoru, ja uz udelal pevnostni taky na napravnici, ma motoru jsem mel horsi SB a v zaberu a plnym rejdu mi vyskocila poloosa :), maji 4x kotouc a dal jsem to nezkoumal, nektere jsou docela nizke, nektere vyssi...

jsem mu to chtel napsat, ono rusky auto, ktery nenastartujes v poradnejch mrazech, to je ostuda :)))

ale vytvorim neco neznicitelnyho :)

mozna skoda, nevypada nejhur, clovek to vari do nekonecna... chtelo by to videt, ale dlouha kterou jsem rozebiral na vrakovisti mela krasne ulozeni zadni napravy, podlahu bez koroze - trochu ohnily prahy, upadl vyfuk, trosku se to nahromadilo a hodili ji na vrakoviste (jezdila u hradu pernstejn) a ta ve francii, ze ktere jsem bral zadni napravu, tak ta co se tyce koroze byla luxusni, dostaly me Cu brzdove trubky - asi origo pro francii, L strana zadni napravy uz byla lehce ohnuta, narovnal jsem ji, vyztuzil uckama dle dokumentace na dakar a ohnul jsem ted pravou stranu, doslo k deformacim a trhlinam na te trojce Ucku :/

tlumic je s dorazem... jde o to, aby kola mely stale kontakt s vozovkou (teda terenem) a to dnesni SUV neumi, tak tady se lip vyuzije samosvor, nez kdyz to jede jen po trech kolech, resp. samosvor nemusi byt tak moc potreba a kdyz tam je, tak je to hodne schopne, proto niva ma v serii jen predni a zadni diferak otevrenej a uzaverku ma jen stredu, potom ale je pruser, kdyz se stane to, co se stalo me, ze jsem v BiH nad Sarajevem zapadl do stoky bokem, tak se protacela ta dve kola na prave strane, ktera jsem zrovna vubec nepotreboval, ted uvazuju, ze dam 70ku torsen jeste dopredu, nekdo me od toho odrazuje, nekdo rika, ze na predek by nedal vic jak 50% atd. Ale ja rikam, kdo se boji, nesmi do lesa...