-> Jirik_Tuňák1983 25.08.21 13:50:15: No a jsme zase u toho, že levné ježdění autem je zažrané pod kůží celé ekonomice a fungování společnosti. Teď jde o to, jak si to přebrat.
Ono totiž tohle každodenní stěhování národů tam a zpět má svoje nezanedbatelný ekologický náklady, který jsme svorně doteď ignorovali a jeli "na dluh". A začíná nás to dohánět a každý bude muset svůj kousek zaplatit.
No a způsoby jsou možný dva, resp. máš dva konce spektra a najdi si svoje místo mezi nima:
1) Přijmu skutečnost, že to něco stojí a holt si za "čistý" auto něco připlatím.
2) Platit se mi nechce a budu muset omezit svoje pohodlí/změnit svoje chování.
Ono totiž ty děti taky krom každodenní taxikařiny aby z nich něco vyrostlo budou potřebovat nějak funkční planetu a lidskou společnost, až teda fakt vyrostou. A ohledů, ve kterých se blíží k nefunkčnosti, které souvisí s tím naším přesouvacím šílenstvím, je víc než dost.
A říkám to při plném vědomí, že jsem součástí toho problému úplně stejně jako ty nebo kdokoliv další... taky jsem ráno jel autem s dcerou do školy na příměšťák a za chvíli tam pro ní jedu.