skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mlhovky
-> Dair11: přivést od stáleho plus kabel k vypínači, a od něho k relé teré spouští mlhovky. před relé z novýho kabelu co ho spíná i ze stávajícího bych dal diodu aby proud tek jen jedním směrem a něco se někde nestalo.. tim by měly mlhovky svítit kdy chceš nezávisle na ničem a proud by neměl týct jinam .... snad
Zdravim panove.
Zneuziji tema. Potreboval bych radu, jak na spinaci prednich mlhovek predelat-pridelat zapojeni, abych mohl mlhovky zapinat pouze kolebkovym spinacem solo, mimo puvodni spinac(popripade nejak obejit spinani pri zapnutych svetlech), bez rozsvecenych svetel a pritom fungovalo stare puvodni rozsvecovani z vyroby?
Dekuji za rady a pripadne schema.
Zneuziji tema. Potreboval bych radu, jak na spinaci prednich mlhovek predelat-pridelat zapojeni, abych mohl mlhovky zapinat pouze kolebkovym spinacem solo, mimo puvodni spinac(popripade nejak obejit spinani pri zapnutych svetlech), bez rozsvecenych svetel a pritom fungovalo stare puvodni rozsvecovani z vyroby?
Dekuji za rady a pripadne schema.
-> jack51: Proto ti udává vyhláška kdy můžeš co použít
-> Veron: To je právě to co mě vrtá hlavou, na Š120 je zapojení takové, že mlhovky jdou zapnout s obrysovkama i potkavačkama, u fava a feldy dokonce i s dalkovyma, proč to tedy jde když se to nesmi použit???
-> lubosgls: To vím, že nesmim jet jen na obrysovky, ale nebyl jsem si jistej s kombinaci obrys + mlhovky
já bych se tou legislativou zas tak moc neoháněl... Stačí se podívat třeba na octávie - mlhovky lze zapnout i bez potkávaček a dálková svítí současně s mlhovkama. Je to vlastně blbost svítit zároveň dálkovejma a mlhovkama, ale asi to zakázaný nebude, když to jde.
Spíš bych než samotný řízení omezil rychlost, jako je to třeba ve Francii, kde se s předníma mlhovkama nesmí jet víc jak 70.
Spíš bych než samotný řízení omezil rychlost, jako je to třeba ve Francii, kde se s předníma mlhovkama nesmí jet víc jak 70.
11.01.06 11:01:49-> jack51: tak si tu vyhlasku poradne precti a pak to pochopis, kdyz nemuzes jet na parkovacky bez zaplich potkavacek s cehos vypliva ................
taky mě zadní svítí jen s potkávačkáma to má nákej účel ?
z výroby je to tak,že přední mlhovky jdou zapnout s obrysovkama. S přední mlhama pak zadní nezávisle na tom,jestli tam má dálkový nebo potkávací. Když máš jen zadní,tak ty jde zapnout jen při potkávacích světlech.
Jina kco řiká legislativa už se tu psalo...
Jina kco řiká legislativa už se tu psalo...
Nejde o to jestli se me to líbí nebo ne, ale o to ze v husté mlze to má opodstatnění a v originál zapojení škoda je jde zapnout s parkovačkama nebo potkavačkama. Ale nezměnila se legislativa?
-> jack51: no to asi ani ne:-)
a na co by ti to bylo? snad se ti to nelíbí
a na co by ti to bylo? snad se ti to nelíbí

Mě nejde o to jak mlhovky použít, ale jak je správně zapojit podle současné legislativy.
Tedy pokud je možné jet na přední mlhy jen s parkovačkama, atp. ??
Tedy pokud je možné jet na přední mlhy jen s parkovačkama, atp. ??
-> pajavlk: co se týče těch žároviček v těch mlhovách tak to povolený je... teda pokud to svítěj ty 3-5 wattový žárovičky...
-> pajavlk: některý TIR jsou jak vánoční stromeček a někdy se divím, že tak malým průzorem zastíněným vlaječkama světýlkama a tak můžou vidět, teď sem viděl na hranicích jak borce zdrbali za to že na zpětným zrcátku má pověšený kostky (takový ty plyšový) a vedle byl na odbavení kamión a ten jich tam měl snad 20 to není možný a ten projel no coment........
Já mám mlhovky zaplý s potkávačkama dělaný tak že když zapnu dálky mlhovky se vypnou, jinak použití je v každé učebnici autoškoly a museli ste se to učit všichni
Já mám mlhovky zaplý s potkávačkama dělaný tak že když zapnu dálky mlhovky se vypnou, jinak použití je v každé učebnici autoškoly a museli ste se to učit všichni

-> Majkl: Jenom doplním že ještě za hustého deště nebo sněžení.
-> pajavlk: co se světýlek týček, tak legální to určitě neni, protože by to muselo bejt schválený.
-> pajavlk: co se světýlek týček, tak legální to určitě neni, protože by to muselo bejt schválený.
-> jack51: mlhovky jen v mlze a ve snížené viditelnosti se zapnutými potkávacími světly.
když už je tu dotaz zeptám se tady .. je legální aby se svítícíma potkávačkama svítili i žárovičky v mlhovkách jakoby parkovačky ? občas to vídám na škodovkách ale maj to třeba i kamiony na těch světelnejch rampách .. je to povolený ? ty žárovičky sou v tom už od výroby nebo se to tam dodělává dodatečně ?
Chci se zeptat, jak je to přesně s mlhovkama, tedy v jaké kombinaci můžou svítit se světly a vzájemně?