skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Imobilizér a alarm Formarn 1.3bmm
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 26.09.2015 do 26.09.2015, založil/a Tomassino (Beyk)
Jako první změř odběr zamknutého a normálně stojícího auta vklidu prostě jako když stojíš přes noc venku a pak se dá něco dalšího řešit. Hned bych tedy prosychr změřil i kolik to opravdu dobíjí na volnoběh např. s rozsvíceními světly případně ještě s ventilátorem topení.
Ted je tam 44 Ah z úžovky, která byla v cajku, tak uvidíme co bude ráno.
Tak ta 61 Ah je tak půl roku stará. Na noc bych ho rád odpojil, jen musím sehnat sponku na lanko kapoty, které jé v háji.
-> Tomassino (Beyk):
Tak 11 km je docela krátká trasa, i když tohle je tak na hraně "bezúdržbového" dobíjecího provozu.
A jak starý je ten akumulátor? Nemůže být problém v něm (samovybíjení, vadný článek,...)?
Buď změř klidový odběr z aku, nebo třeba na noc ten aku odpoj, jestli ráno nastartuješ.
Tak 11 km je docela krátká trasa, i když tohle je tak na hraně "bezúdržbového" dobíjecího provozu.
A jak starý je ten akumulátor? Nemůže být problém v něm (samovybíjení, vadný článek,...)?
Buď změř klidový odběr z aku, nebo třeba na noc ten aku odpoj, jestli ráno nastartuješ.
Včera jsem jel z Brna do Rouchovan a zpět, ráno jsem nemohl nastarovat, což je cca 98 km Alternátor je v cajku, rádio mám odpojený a krátky trasy nejezdím vždy tak 11 km denně.
Tak při správné funkci by alarm ani imobilizer neměly vybíjet baterku...
...tedy pokud s autem nejezdíš jednou za měsíc 5 km...
Takže spíš zjisti, jestli je na vině opravdu zmíněná elektronika, nebo něco jiného (rádio apod), případně jestli nejezdíš jen krátké trasy, kdy altík nestíhá dobít akumulátor.
...tedy pokud s autem nejezdíš jednou za měsíc 5 km...

Takže spíš zjisti, jestli je na vině opravdu zmíněná elektronika, nebo něco jiného (rádio apod), případně jestli nejezdíš jen krátké trasy, kdy altík nestíhá dobít akumulátor.
Nazdar borci, mám neustále problém s vybíjením baterie u svého Formana, dal by se nějak odpojit alarm i imobilizér, abych měl už od toho klid, nebaví mě vyždycky přijít k autu a zjistit že nejde nastartovat skrz vybitou baterku. Bohužel alarm i s imobilizérem musí být pod stálým napětím, což mě vybíjí i tu 61Ah baterku. Máte-li někdo s tím zkušenosti, tak by se mi hodily. Předem díky.