Bosch 1227020015
Tuší někdo zda je vhodná k použití na fávu?
dle netu je to wv 1.8 - Seat 1.2 :-D
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
B O S C H - zapalovací cívka
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 13.02.2015 do 06.01.2016, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> Lůďa: Mám nějakou starší černou evoluci, která jinak vypadá asi takhle nejspíš z 80. a fungovala - teď jí vozím jako záložní.
nikdo?
Dnes jsem v garáži vyštrachal tuhle cívku BOSCH, jezdí ji třeba někdo? Případně spokojenost? děkuju ...
Na cívce je přímo napsáno: Cívka pro tranzistorové zapalování, cívka s vysokým výkonem - používat pouze s předřadným odporem (v obvodu prim.vinutí) a nebo s regulovaným koncovým stupněm. (můj rychlý hrubý překlad..)
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Multimetr máš zapojený špatně. Černý měřící hrot připoj do zdířky označené COM tj. dolů a červený připoj tam kde byl černý tj. do zdířky VΩmA. Rozsah měření ohmického odporu otočným přepínačem máš nastavený OK.
Ještě bych dodal, že to měříš jenom "hračkou" a ne měřícím přístrojem, takže ber údaj na displayi s rezervou. Min. dle přesnosti měření na daném rozsahu a digitů dle manuálu od výrobce.
Prvotní měření samotných hrotů a následné odečtení této hodnoty od výsledku s přípojeným primárním vynutím cívky je také důležité.
Ještě bych dodal, že to měříš jenom "hračkou" a ne měřícím přístrojem, takže ber údaj na displayi s rezervou. Min. dle přesnosti měření na daném rozsahu a digitů dle manuálu od výrobce.
Prvotní měření samotných hrotů a následné odečtení této hodnoty od výsledku s přípojeným primárním vynutím cívky je také důležité.
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Jak jsem našel dle čísla cívky a potvrzuje to naměřený odpor, je to cívka pro zapalovací modul, který cívku budí - něco jako ETZ u favorita, ale u jiných značek zřejmě modernějšího typu, protože by to měla být cívka pro brko jako byla BMW 6 E24, Porsche 928 a dalších cca 15 typů aut z let 1970-1985 :)
A odpor cívky. Samozřejmě to lítalo, takže hodnota až po ustálení.
Nejsem nějak elektrotechnicky vzdělán, tak nevím, jestli jsem to měl dobře nastaveno proto vyfoceno tak aby bylo vidět jak je nastavený přístroj a co ukázal na cívce.
Zde odpor přístroje.
Zde odpor přístroje.
-> MVM: Jo díky, už se ke mě tyhle info dostaly a už to řešíme s Urbim. Díky.

-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: Cívka je pořád jen indukční civka. Každopádně je to pro tranzistorový zapalování - tzn. změřit pokud možno co nejpřesněji (má vliv teplota) odpor primárního vinutí a sekundárního .. případně porovnat s hodnotama cívky š. favorit.