skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zapalovani Fa
17:35:58
17.06.2014
17.06.2014

Trady
a ona civka v rozdelovaci to delat nemuze? sic se zda odpor OK a oni neprobiji do kary, ale co kdyz neco teplem dela za psi kusy?
22:37:24
16.06.2014
16.06.2014

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
-> Trady: mě po zástavbě prvního ETZ taky blbnul točkoměr a zanedlouho na to šla ETZ do hajzlu
jiná ETZ -- funguje otáčkoměr a auto jezdí -- i potom, co rok stálo -- bez nutnosti na to šahat
jinak důvod proč otáčkoměr skáče po instalaci ETZ je IMHO nedostatečný napětí signálu pro otáčkoměr - dá se to vyřešit snížením rezistoru na vstupu otáčkoměru - což ale neřeší to, že ETZka de do hajzlu
edit -- taky jsem měl zpočátku problém s ukostřením ETZ - nakřivo na jednom šroubku - po zástavbě altíku z fava a ttím pádem hozením dobéjecího relé do hajzlu a tím pádem možností přidělat etz pořádně se hodně vyřešilo!

jinak důvod proč otáčkoměr skáče po instalaci ETZ je IMHO nedostatečný napětí signálu pro otáčkoměr - dá se to vyřešit snížením rezistoru na vstupu otáčkoměru - což ale neřeší to, že ETZka de do hajzlu

edit -- taky jsem měl zpočátku problém s ukostřením ETZ - nakřivo na jednom šroubku - po zástavbě altíku z fava a ttím pádem hozením dobéjecího relé do hajzlu a tím pádem možností přidělat etz pořádně se hodně vyřešilo!
22:07:41
16.06.2014
16.06.2014

Trady
Svíce asi 3 mesice stare, delalo to uz i predtim ty anomalie na otackomeru, ale nemelo to vliv na jizdu, az dneska to pokuckalo a zdechlo.
21:49:01
16.06.2014
16.06.2014

Čokin
-> Trady: V jakém stavu máš svíčky?
21:43:39
16.06.2014
16.06.2014

Trady
Zdar, resim akutni problem. Mam v aute fa motor a i zapalko, civka v rozdelovaci ma 3490 Ohmu, tj novejsi typa po 2/1991, neni zkratovana, dale pak ETZ original škoda parts tu zalitou v plastu na hrubem hlinikovem platu, a klasickou FA civku. Problem je nasledující. Když sem drzel za jizdy plyn na ustalenych točkách 2500+, otackomer kolisal smerem k 0 a zpet, takove sporadicke pokulhavani. Při pusteni plynu sel otackomer k 500 - 0 otacek. pri pridani plynu opet zatah a otackomer ukazoval. Ale dneska kdyz sem tomu dal ceres do 6tis/ot tak mi to zacalo vynechavat a pul minuty na to po prujezdu krizovatkou na vedlejsi zdychlo a nic dale, nechal sem to 10 min zchladnout, nic jineho nezbyvalo, protoze hybani s kablama nepomohlo, no po chvili nastartovalo a opet jelo normalne se stejnym problemem na otackomeru.
Na garazi sem promeril co slo, vcetne napeti civky v rozdelovaci a volty dobre. No dal sem tam ze zasob druhou plechovou ETZ, a s tou to uz jelo normalne vc. otackomeru a i lepe to tahalo az do 5500ot, ale nerad bych v patek pri ceste do blanska zustal nekde viset :D v cem vidite problem vy?
Na garazi sem promeril co slo, vcetne napeti civky v rozdelovaci a volty dobre. No dal sem tam ze zasob druhou plechovou ETZ, a s tou to uz jelo normalne vc. otackomeru a i lepe to tahalo az do 5500ot, ale nerad bych v patek pri ceste do blanska zustal nekde viset :D v cem vidite problem vy?