automatické zapínaní světel - jak vypnout?

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 05.05.2014 do 05.05.2014, založil/a Cumper
řadit dle data
19:45:23
05.05.2014
Cumper
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Vypínačem světla vypnout nejdou.

-> Tomaso435: Kde je pod kastlíkem kabelovej svazek? Myslíš ten když otevřeš pojistkovku? Já bych to právě rád ucvaknul, ale nevim co1.

-> Stepan FUN: Asi to bude nějaký to napěťový relé jak říkáš, protože když jsem odpoledne nastartoval, tak než jsem přidal plyn měl motor jen asi 500 otáček a svítila kontrolka dobíjení a světla se rozsvítila až po přidání plynu a zhasnutí kontrolky. Nebo to může bejt nějak píchlí i na tu kontrolku jak říká tomaso. No holt budu muset nějak prolízt všechny kabely, ale nevim kam se mam zaměřit8
14:56:00
05.05.2014
StepaNoFUN
Většina těch "chytrejch" sestémů, který zapnou světla až po nastartování je děaný jako napěťový relé - tudíž relé, který sepne až po zvýšení napětí nad určitou mez (většinou cca 13,5 V). Proto mi taky relátko světel na formanu spíná až pár vteřin po nastartování. Je tam velká baterka a alternátoru to po delším stání chvilku trvá, než ji "nakrmí" na potřebný napětí.
14:36:49
05.05.2014
Tomaso435
¨něco bude někde na píchlí na altík nebo kontrolku baterky...případně někam kde to začne dávat proud po započetí dobíjení (večinou ka kabelovým svazku pod kastlikem. to ucvakni a hotovo.
14:25:20
05.05.2014
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
A není to třeba to celý relátko, jak se jen nahradí to normální tím automatickým? Případně nestačí jen prostě vypnout spínač světel?
10:59:39
05.05.2014
StepaNoFUN
Bude tam napěťový relé, nebo nějakej podobnej bazmek. Hledal bych asi u vypínače světel, pokud to není nacpaný v pojistkovce.
10:47:13
05.05.2014
Cumper
Ahoj, brácha si koupil favorita a je tam dodělaný , že po nastartování se automaticky zapnínaj světla. Bude to asi nějak napojený na alternátor, protože dokud nenastartuju tak na zaplej klíček nesvítěj. Rozsvítěj se až po startu.

Kde to může bejt zapojený? Rád bych to vyhodil a v pojistkovce, pod volantem ani u spínače světel jsem žádný dodatečně zapojený káblíky neviděl...

Dík!
Extreme Tyres