Servomotory centralneho zamykania

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 04.04.2014 do 04.04.2014, založil/a minno
řadit dle data
23:33:16
04.04.2014
Klubko_
-> minno: je to tak. Koncaky samotny servo nevypinaji/nezapinaji. Ty spinace jen vytvari ovladaci signal pro RJ, ktera vyhodnoti, jak polarizovany napeti ma poslat do servomotorku. Bezne jsou ty motorky ovladany pulzem o delce 0,5 nebo 2 vteriny.
21:45:50
04.04.2014
minno
-> saskyn2: jasné, ďakujem, to mi stačí. Takže ak tomu rozumiem správne, tie koncové spínače u tých 5 vodičových serv fungujú len v súčinnosti s riadiacou jednotkou, t.j. po pripojení + a - na priamo na 5 vodičové servo koncák sám o sebe servo nevypne u krajnej polohy tiahla, čiže bez riadiacej jednotky sú mi tam tie koncáky k ničomu.
18:37:08
04.04.2014
saskyn2
Oboje mají stejný princip, směr změníš přepolováním, natrvalo to zapojené nechat nelze, 5vodičový má koncáky že když s ním hneš(manuálně klíčem nebo čudlem) tak ten jeden z drátů(přívod) se přepne bud na jeden nebo druhý a podle toho pak jednotka zamyká nebo odemyká všechny ostatní motorky. Barvy z hlavy nevím ale jestli si dobře pamatuji tak hnědý a modrý jsou pracovní+- a žlutý je přívod ke koncáku snad?
15:54:38
04.04.2014
minno
Helou,

vedel by mi prosím vás niekto, kto to má vyskúšané, popísať princíp funkčnosti bežných servomotorčekov centrálneho zamykania?

Ide mi o rozdiel 2-vodičového a 5 vodičového:

- 2 vodičový je len samotný motor bez koncových spínačov a čiže po pripojení trvalo na prúd môže zhorieť? Smer vysunutia / zasunutia zmením prepólovaním?

- 5 vodičové servo má zrejme 2 koncové spínače, je tak? Je nejaké univerzálne zaužívaná farebnosť vodičov? Ktorý vodič slúži na čo? Otázka ako u 2 v.: smer pohybu zmením prepolovaním?

Dík.
Extreme Tyres