skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kontrolka v teploměru
-> neutron01: Takže se mi dostal do rukou teploměr tvé úpravy?
-> Milan 136: Stačí tranzistor správné hodnoty seštelovat trimrem odpor kdy má zhasnou a hotovo :) práce na 3-4 hoďky jelikož sem koumák a musim to mít přesný :D
-> Vojtik: to je jako má nová fabia. dokud se nazahřeje na určitou teplotu, tak to svítí

Ty kráávo tohle sem si udělal když sem se nudil ale musel sem tu lídu překopat do teploměru a udělat vývod. palivoměr to není protože se snižujícím se odporem se zvyšuje teplota ( u palivoměru je tomu naopak ) takže předělávka že to má 4tý vývod může být pekelný sraní přilepit z5 cívku ale vypadá to tak ( nebo je v něm jiná vychcávka která změní snižující se odpor na zvyšující ) ale na 100% to není továr setkal sem se s mnoha a mnoha budíkama a konkrétně tyhle znám dobře... ale pokud ho máš a chceš se ho zbavit sej vědět já už zjistím co v tý svini je a co není :D
-> Vojtik: Neviděl,žasnu...

-> Eidy: díra je vyseklá a dioda osazená v trubičce uplně přesně stejně jako u palivoměru. A pertl je opravdu absolutně netknutej, dobu jsem ho študoval a kdyby to někdo rozdělával, tak bych to určitě poznal. Zkusím zítra udělat nějaký lepší fotky.
-> Vojtik: Jak vypadá ta díra kolem járovky? Je to vyseknutý jako z fabriky nebo vrtaný doma? Každopádně zajímavý. Ale pokud je tam samostatnej vývod, tak tipuju na větrák a nebo spíš signalizace ohřátého motoru (nikoliv přehřátého) vzhledem k zelené barvě a umístění ve spodním poli stupnice.
-> Vojtik: to bude spíš nějaká domorobo předělávka. To že je originál zapertlovaný rámeček vůbec nic neznamená a vzadu 4 vývody taky ne (mohlo být použité z palivoměru
-> Vojtik: ty kraaaavo 

Čest soudruzi. Nesetkal se někdy někdo z Vás s takovymhle teploměrem? Je to origo tovární výroba - netknutej pertl, origo 4. vývod vzadu, totožný osazení diody jako u palivoměru, 3.svorkovnice na kabeláži-přední mlhovky a tahle kontrolka. Co mohla signalizovat? větrák chladiče? Vývozní výbava? Je to ze škodovky, co kolega rušil a nebylo to zapojený - palubku kdesi kdysi sehnal jeho otec...