skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Od tudora po Locustu - muzeum dopravy Ba
-> Matsoft: Tak dobře, ale nikdo nemůže říct, že jsem Tě nevaroval 

-> Risan: nepatri.... teda pari, ale asi jen u prototypu... ale chci ho tam.
-> Matsoft: No jo, máš, ale já se ptal, co zamýšlíš s tím znakem
Myslíš, že patří na čumák?

Myslíš, že patří na čumák?
-> Risan: no mam Garde z BAZ a Rapid z BAZ :)
-> matoo: no niečo mi do toho vošlo zase,takže ešte som nebol... 

-> Matsoft: Našel jsem corelovský soubor. Co s tím znakem zamýšlíš?
-> Risan: diky za info... mel bych prosbu.. nemel bys nahodou tan znak na pc v krivkach?
-> Risan: díky...skvělý info...já čtu rád,když je co..
-> belcanto: uz som bol? a ty este nie? si pisal ze pojde v nedelu..zasa sa ti necelo?
.....no zajtra je otvorené :) a tak by sa mi už patrilo tam zájsť....
-> Pavel P..: ach tie hormony....
-> Risan: výrobky obou těch manufaktůr stáli za hovno tak nevidim rozdíl :o) a co slováci chtěli nebo nechtěli je mi u pr***e

-> matoo: no ja som nemyslel nic v zlom...ale to fakt na to auto nepatri...no a ked to chce dat do povodneho stavu,tak to bude asi najlepsie...a asi nikto ho v tom nebrani...

Pavel P.. 08.11.08 20:52:22 napsal: -> petr s: to je fuk... taz nebo baz
No, už se nedivím, že Slováci nechtěli být s takovýma čehúnama v jednom státě.
Ke znakům do masky: viděli jste někdo kovové znaky TAZ? Já vždycky jen plastové. Naproti tomu byly znaky BAZ vždy jen kovové.
Pokud jde o znaky BAZ, nemyslím si, že je montovali na sériová auta (pokud se té ruční výrobě Gardovek dalo říkat sériová).
Znaky BAZ já viděl vždy jen upravované - z kovového znaku Škoda vyřezali tu slepici, až zbyl jen kroužek. Do něj pak naletovali ve třech bodech (dva rohy dole a "nejvyšší" věžička) z plechu vyseknutou tu siluetu hradu. Pochybuju, že to tak dělali i na sérová Garde.
Moje auto má v masce již repliku (hrad jsem nechal i s kroužkem vyřezat laserem z nerezu), tak bacha na to.
Ostatně i u prototypů se vyskytovaly v masce jak slepice, tak hrady. Existují dobové fotky Furgonetů, které mají v masce slepici a ta samá auta mají zase na jiných fotkách hrad.
Sorry za dlouhý příspěvek, vím, že tady není moc lidí, kteří by měli čtení v oblibě, ale neuměl jsem odpovědět stručněji.
No, už se nedivím, že Slováci nechtěli být s takovýma čehúnama v jednom státě.
Ke znakům do masky: viděli jste někdo kovové znaky TAZ? Já vždycky jen plastové. Naproti tomu byly znaky BAZ vždy jen kovové.
Pokud jde o znaky BAZ, nemyslím si, že je montovali na sériová auta (pokud se té ruční výrobě Gardovek dalo říkat sériová).
Znaky BAZ já viděl vždy jen upravované - z kovového znaku Škoda vyřezali tu slepici, až zbyl jen kroužek. Do něj pak naletovali ve třech bodech (dva rohy dole a "nejvyšší" věžička) z plechu vyseknutou tu siluetu hradu. Pochybuju, že to tak dělali i na sérová Garde.
Moje auto má v masce již repliku (hrad jsem nechal i s kroužkem vyřezat laserem z nerezu), tak bacha na to.
Ostatně i u prototypů se vyskytovaly v masce jak slepice, tak hrady. Existují dobové fotky Furgonetů, které mají v masce slepici a ta samá auta mají zase na jiných fotkách hrad.
Sorry za dlouhý příspěvek, vím, že tady není moc lidí, kteří by měli čtení v oblibě, ale neuměl jsem odpovědět stručněji.
-> Pavel P..: no skus to povedat v Trnave v nejakej futbalistickej krcme 

-> petr s: to je fuk... taz nebo baz

-> Pavel P..: Tam bylo TAZ
-> ondie: já ho viděl i na troskách, pokud si vzpomínám

-> ondie: -> akos876: ten biely rapid vyzeral o dost horsie, majitel ho kupil v tuzing stave a teraz sa ho snazi dat do povodneho stavu. inak je aj na virte
-> akos876: na tom bílým Raapu je ten kolotočářskej tuning těch nárazníků fakt síla..
Dost by mě zajímalo,jestli tenhle znak (dedukuju že to sou věže Vašeho Blavského Hradu) se používal někdy i na Gardovkách,který šly do béžného prodeje...
Zatim to vždycky vidim jen na nějakejch BAZ prototypech (třeba Risanuv 742 pick-up) atd...
Zatim to vždycky vidim jen na nějakejch BAZ prototypech (třeba Risanuv 742 pick-up) atd...
-> ondie: hej...hej...to garde bolo fakt prekrasne...ale aj ta RS-ka...ale aj ta rapida bola pekna...iba skoda toho tuzingu na nej....

-> kuko: to červený Garde je překrásný..
keby sa ten volant ( predpokladam v locuste) otocil o 180st, a na bokoch zarezal, tak to vyzera jak to kormidlo v KITTovi
-> disco_punk: čaute :) to je moje muzeum :) to som newedel,že je tam takáto výstava.hned ta zájdem a pokukám aj ja :) to červene Garde je Kamrátovo......
-> Eqqus: no a fotku kde som tam aj ja si ani nehodil hore...a preco nie?aspon by si mi ich mohol poslat...

-> Eqqus: kedy si tam bol veduci? ja dneska o tretej

Bola tam zima , vlhko a este k tomu mi dosli baterky

-> Eqqus: ale oblec sa je tam zima

-> kuko: -> haso: dnes idem tam
potom podam hlasenie

-> kuko: inak neviem ci si si vsimol tak locusta bola otvorena, mohol si to prestudovat aj z vnutra...keby pánko povolil

-> Eqqus:
nic si nezmeskal, vystava este chvilu potrva;)
v muzeu je co pozerat, je tam stala vystava historickych vozidiel, zeleznicnych strojov a zariadeni, modelov auticok, vojenskej techniky a dokonca je tam aj vyvoj domacich pomocnikov (zehlicky, vysavace, cajniky...), daju sa tam stravit 2-3 hodinky bez pocitu nejakeho behu alebo prilisneho zdrziavania, su tam naozaj kusky na ktore sa da pozerat do omrzenia a neni to tam jednoliate, urcite sa tam oplati ist popozerat
co sa tyka vystavenych aut tak je z fotiek dostatocne vidiet v akom su stave
-erko uz bolo po renovacii co bolo vidiet najma na laku a interiery
-gardecko bolo luxusne, ak som to pochopil spravne tak to bol prvy vyrobeny kus v BA, kilometre nebolo vidiet ale podla podvozku sa da predpokladat, ze auto si vela km neprecestovalo, zaujimavost bola L palubka a lobra
-rapid mal vela znakov pouzivania a bohuzial aj tuzingu
-locusta bola na tom podobne ako garde, tam nebolo co vytknut, zaujal ma ale intros, tapaci boli so znamym motivom, ale celotextilne a palubka mala nezvycajne ostre hrany na ipur, nestudoval som to dopodrobna,ale vyzerala ako keby odliata z plastu
nic si nezmeskal, vystava este chvilu potrva;)
v muzeu je co pozerat, je tam stala vystava historickych vozidiel, zeleznicnych strojov a zariadeni, modelov auticok, vojenskej techniky a dokonca je tam aj vyvoj domacich pomocnikov (zehlicky, vysavace, cajniky...), daju sa tam stravit 2-3 hodinky bez pocitu nejakeho behu alebo prilisneho zdrziavania, su tam naozaj kusky na ktore sa da pozerat do omrzenia a neni to tam jednoliate, urcite sa tam oplati ist popozerat
co sa tyka vystavenych aut tak je z fotiek dostatocne vidiet v akom su stave
-erko uz bolo po renovacii co bolo vidiet najma na laku a interiery
-gardecko bolo luxusne, ak som to pochopil spravne tak to bol prvy vyrobeny kus v BA, kilometre nebolo vidiet ale podla podvozku sa da predpokladat, ze auto si vela km neprecestovalo, zaujimavost bola L palubka a lobra
-rapid mal vela znakov pouzivania a bohuzial aj tuzingu
-locusta bola na tom podobne ako garde, tam nebolo co vytknut, zaujal ma ale intros, tapaci boli so znamym motivom, ale celotextilne a palubka mala nezvycajne ostre hrany na ipur, nestudoval som to dopodrobna,ale vyzerala ako keby odliata z plastu
-> Milos: no tak to sa rozhodne zajdeme pozriet

-> Eqqus: myslim ze nic, do juna 2009 vystava trva
kristova noha čo som to zmeškal?

-> kuko: Díky, nádhera to vidět i zespoda

pani kto mi napise "reportaz" z tejto navstevy v muzeu ? poprosim na maila
dakujem
bol som mimo, inak by som sa pridal k vam, a inak auta na fotkach vyzeraju hodnotne
dakujem
bol som mimo, inak by som sa pridal k vam, a inak auta na fotkach vyzeraju hodnotne
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí) 26.10.08 21:32:56 napsal: Tajny agent Kuko foti Locustu...
Uz sa tesim na jeho fotky.... mne dosli baterky no jak pozname kuka a jeho fotak, tak je vela pravdepodobnost ze dosli baterky aj jemu
Uz sa tesim na jeho fotky.... mne dosli baterky no jak pozname kuka a jeho fotak, tak je vela pravdepodobnost ze dosli baterky aj jemu

-> gim: Asi preto, ze to bude navarena kolajnica 

-> Pavel P..: No asi urval kovovy podves, tak tam dal popruhy z nejakeho ruksaku, co deti nosia do skoly 

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): proc mi to prijde jako navarena kolejnice??