skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Buzerák šou Strašice 2009
-> Nwkt: Minule už někdy v půl deváté začaly seznamovací jízdy. Kolem poledne byla pauza na oběd, tušim půl hodiny?! Jinak se jezdilo furt, cca do 15 hod
A v kolik to začne pro diváky?
-> vhml: Myslíš šumovovltavu? Tak to já se pěkně vyhříval v Superbu se zahraničním pozorovatelem FIA. Ale noční RZ jsme vynechali, šli jsme spát
Takže celkem pohoda 

-> Luky.: o vyhřejvanejch ponožkach mi nemluv, stačili mi loni noční rychlostky na Vltavě v litru bez topení a ještě tam někudy tahlo... :-D
Hm, no já bych i kameru měl, ale nejsou lidi co by točili 

-> Luky.: Kameru nevedu 

-> vhml: Aha
No my měli minule dobrý že nejdřív jela Martina (já samozřejmě s ní a kecal jí do toho
), pak jsme jen přesedli do Rapida, svez jsem já ji, a po odjetí jsme se třeba 20 minut dívali a pak zase odznovu. Takže nám ani nestihla být zima.
Ale ono teplo jezdce je na výkony taky důležitý, vzpomeň si na Grönholma ve Švédsku, kde měl bateriově vyhřívaný ponožky

No my měli minule dobrý že nejdřív jela Martina (já samozřejmě s ní a kecal jí do toho

Ale ono teplo jezdce je na výkony taky důležitý, vzpomeň si na Grönholma ve Švédsku, kde měl bateriově vyhřívaný ponožky

-> Luky.: zvolil jsem jinou taktiku. Vymejšlím výkonější topení aby mi nebyla zima
Sice to výsledku nepomůže, ale alespoň mi bude teplíčko :-)

-> Nwkt: Nebo klidně nakamerovat 

-> Nwkt: jj udělěj pár pěkných fotek a pak někde vylep. Taky by mě to zajimalo, ale mám to krapet z ruky
-> Luky.: Jj, Davon je přihlášenej 

že bych se přijel kouknout a nafotit?
No Dan říkal něco že prý přijede nějaká jiná konkurence s Rapidem (zřejmě DAVON). Abych to prý neměl tak lehký. Tak uvidíme
Tak zkus kromě stabilizátoru vyndat i tlumiče, pak by to mohlo být ještě měkčí

Tak zkus kromě stabilizátoru vyndat i tlumiče, pak by to mohlo být ještě měkčí

Víme, ale nemůžeme vymyslet jak tě porazit

-> Luky.: Bohužel, byla taková zima, že jsme ani vlastní auta nenatočili všechny jízdy. Nebyly baterky ani ruce, které by točily...
-> Martin: Jo na Traburga jsem koukal, dobrej počin
Neměl bys prosím videa hnědého rapida, st.č. 20 a 21? V jednom záběru jsem se tam za traburgem mihnul
A případně ještě modrého IV Golfa, č. 7.
Díky moc

Neměl bys prosím videa hnědého rapida, st.č. 20 a 21? V jednom záběru jsem se tam za traburgem mihnul

Díky moc
Nakonec jsem se nechal přesvědčit a na tuto super akci jsme vyrazili se 2 Trabanty.
Docela mě dostala ranní teplota -19°C, naštěstí během dne bylo krásně i když stále dost zima. Trabíkům se nízká teplota moc nelíbila a vůbec na sněhu nic moc, je to holt moc lehoučké auto.
Já jsem jel poprvé na sněhu s Traburgem (Trabant s motorem Wartburg na zadní nápravě) a horkotěžko jsem vzpomínal na krásné doby blbnutí se škodovkou na sněhu. S dvoutaktem je to o poznání horší, motoru se moc nechce v nízkých otáčkách a předek nezatáčí ještě výrazněji než u škodovky. Vůbec je to takový bastl, se kterým toho mám najezděno minimálně, holt se to vytáhne jen občas na nějakou srandaakci...
Kdyby někoho zajímalo jak vypadala trať, zde je pár videí:
www.stream.cz/video/22030 2-traburg-na-snehu
www.stream.cz/video/22031 4-traburg-na-snehu-2
www.stream.cz/video/.../2 20315-trabisubaru-na-snehu
www.stream.cz/video/.../2 20338-trabisubaru-na-snehu -2
Docela mě dostala ranní teplota -19°C, naštěstí během dne bylo krásně i když stále dost zima. Trabíkům se nízká teplota moc nelíbila a vůbec na sněhu nic moc, je to holt moc lehoučké auto.
Já jsem jel poprvé na sněhu s Traburgem (Trabant s motorem Wartburg na zadní nápravě) a horkotěžko jsem vzpomínal na krásné doby blbnutí se škodovkou na sněhu. S dvoutaktem je to o poznání horší, motoru se moc nechce v nízkých otáčkách a předek nezatáčí ještě výrazněji než u škodovky. Vůbec je to takový bastl, se kterým toho mám najezděno minimálně, holt se to vytáhne jen občas na nějakou srandaakci...
Kdyby někoho zajímalo jak vypadala trať, zde je pár videí:
www.stream.cz/video/22030 2-traburg-na-snehu
www.stream.cz/video/22031 4-traburg-na-snehu-2
www.stream.cz/video/.../2 20315-trabisubaru-na-snehu
www.stream.cz/video/.../2 20338-trabisubaru-na-snehu -2
No podle počasí se uvažuje o další akci cca 24. ledna. Ale zatím je to jen myšlenka. Ovšem pokud vydrží sníh, neměl by být problém ji zrealizovat. Jo a zaslechl jsem něco o nové trati 

-> Luky.: jeste se pojede? tak to bych se snad i prijel podivat! :-) Kdy se to rozhodne?
-> petr s: známejch jich má asi 5, tak si ho občas půjčujem na technický slalomy, na trabant srazy a podobný vyblbutí.
-> vhml: ty máš ještě trabanta?
-> Luky.: FUngovalo to pěkně, nestalo se, že yb to nezatočilo. Ale vzadu mam taky starý matadorky. Vzorek sice maj, ale jsou ukrutně tvrdý a nemam nic jinýho.Nedá se s tim ani vyšplhat na koráb, když je sníh. J8 jsem přemejšlej, že bych příště vzal Turbo 601. Ale uvidím podle nálady, spíš zůstanu u zadku a jenom přehodím gumy dozadu ze předku.
-> vhml: Mě to taky napadlo, aspoň tu první zatáčku. Stejně jsem si ji tam dával jako kdyby byla měřená
A jak fungoval přední stabilizátor doma v dílně? Bylo to k něčemu?
Já bych potřeboval aspoň dozadu lepší pneu, tyhle měly mizerný vzorek. A pohrával jsem si s myšlenkou jet příště s předohrabem, aby byla změna. Letos jsem neměl s rapidem na sněhu najeto vůbec nic a chvíli mě trvalo než jsem se rozehřál. Ale nakonec asi zůstanu u klasiky, by mě pak mrzelo sledovat jak tam driftíte

A jak fungoval přední stabilizátor doma v dílně? Bylo to k něčemu?
Já bych potřeboval aspoň dozadu lepší pneu, tyhle měly mizerný vzorek. A pohrával jsem si s myšlenkou jet příště s předohrabem, aby byla změna. Letos jsem neměl s rapidem na sněhu najeto vůbec nic a chvíli mě trvalo než jsem se rozehřál. Ale nakonec asi zůstanu u klasiky, by mě pak mrzelo sledovat jak tam driftíte

-> Luky.: Ona by šla prodloužit o tu cestu, kterou se odjíždělo od cíle, i se o tom přemýšlelo, tak uvidíme jak to dopadne. Leč tam už jsou obrubníky proklatě blízko...
My máme z Buzeráku i video, hééééč... 
www.stream.cz/video/.../0
Hezky jsme se sklouzli, pokud bude počasí, za 14 dní by se mohlo jet znovu. Jen škoda že tam nejde vymyslet moc jiná trať. Ale srandy kopec

www.stream.cz/video/.../0
Hezky jsme se sklouzli, pokud bude počasí, za 14 dní by se mohlo jet znovu. Jen škoda že tam nejde vymyslet moc jiná trať. Ale srandy kopec
My takhle vhml.rajce.net/
Hledám dobrovolníka co by roztřídil 1200fotek
Rychlospoušť byla nějaká rychlá
Hledám dobrovolníka co by roztřídil 1200fotek

Rychlospoušť byla nějaká rychlá

-> TUNER: Ajo, kamarád se stříbrnym formanem? 

-> Nwkt: No na normálních cestách jsou většinou zamčený závory...
Jednou jsme jeli při Rally Příbram přes vojenskej prostor,aby jsme si zkrátily přesun....Jel kamarád a já - 2 auta....Samozřejmě že nás tam čapnula policejní hlídka a hned začali celkem zostra. Naštěstí kamarád vyndal placku a jelo se dál ))))
Jednou jsme jeli při Rally Příbram přes vojenskej prostor,aby jsme si zkrátily přesun....Jel kamarád a já - 2 auta....Samozřejmě že nás tam čapnula policejní hlídka a hned začali celkem zostra. Naštěstí kamarád vyndal placku a jelo se dál ))))
-> TUNER: To abych dal do Rápa fábii 

......ale pokud budeš mít dostatečně rychlou 4 kolku a budeš na ní umět,tak tě nechytnou ))))
-> Nwkt: Tak tě na místě zastřelí a zahrabou....
To nevim. Zřejmě by tě hrozila nějaká pokuta.

To nevim. Zřejmě by tě hrozila nějaká pokuta.
-> TUNER: A co když tě tam chytí?
-> Syny: Normálně tam nesmíš,ale samo že lidi tam chodí,jezdí na kole,čtyřkolkách atd.. Jooo,tam jsem se něco nacestoval a přitom legálně.....na vojně - cvičení. Je tam krásná příroda 

Hele a do toho vojenskyho prostoru v Brdech je povolenej vstup? Ja mel za to, ze ne, ale koukal sem ze na mapy.cz jsou z toho vojenskyho ujezdy normalne fotky od lidi...
-> King: dávno ne
-> TUNER: To jsou věci! :-) 18let tomu nazád jsem si na strašickým buzeráku hobloval podrážky kanad při nesmyslný pořadovce nebo hodinu poslouchal hlučný mrdací monology plk. Šedivého při nekonečných pondělních nástupech :)
Oni už tam vojáci nejsou?
Oni už tam vojáci nejsou?
Je určitá šance se do startovky dostat ráno na místě, určitě něpřijedou všichni. Ovšem je to sázka do loterie...
......tak má smůlu, je plno (prý)